Om oss

KINESISK-MEDICIN & AKUPUNKTUR

KINESISK OCH VÄSTERLÄNKS MEDICIN

 

En riktigt framgångsrik behandling kräver inte bara ingående medicinska kunskaper utan bygger också på en optimistisk människosyn och ett tankesätt som är inriktat på möjligheter och lösningar.

Detta innebär att man tror på att människor har möjlighet att påverka sig själva och sin egen kropp.

 

Den fundamentala skillnaden mellan kinesisk och västerländsk medicin är att västerländsk medicin bygger på att identifiera och angripa en sjukdom/patogen för att sedan eliminera den medan kinesisk medicin i stället analyserar förändring av kroppen som framkallar obalans i kroppen som indikeras genom signaler. Karaktärer av olika signaler kallas för symptom, och för att bota symtomen måste balansen i kroppen återskapas

 

 

AKUPUNKTUR & AKUPRESSUR

 

Akupunktur ges av när läkaren som sticker in små, mycket tunna sterila nålar på bestämda punkter i huden varvid meridianen stimuleras. Meridianen i kinesisk medicin består av de kanaler som bildar ett nätverk över hela kroppen. Detta nätverk kopplar sedan samman kroppens olika funktioner. Längs kroppens meridianer finns omkring 1 000 akupunkturpunkter. Var och en med sin specifika funktion kopplade till de olika organen. Genom att sticka in nålar frigörs eventuella blockeringar i energibanorna och därmed återställs den kroppsliga balansen.

 

Akupressur är en form av massage som baserar sig på samma principer som för akupunktur Akupressören trycker, vanligtvis med fingrarna, på olika punkter på kroppen för att uppnå medicinska effekter såsom smärtlindring.

 

KINESISK FOTMASSAGE & ÖRTMEDICIN

 

I kinesik fotmassage utgår man ifrån olika reflexpunkter på fötterna, händerna och örat enligt samma principer som för akupunkturen. Vissa punkter motsvarar ett organ eller en kroppsdel. Med en tryckteknik kan man på så sätt stimulera ett organ genom att trycka på ett visst ställe på foten. Trycken kan ske med båda tummar, fingrar eller en speciell tryckmaskin och påverkar de av de så kallade fjorton meridianerna som förbinder kroppens organ med varandra då sex av dessa går igenom fötterna.

 

Traditionell kinesisk medicin är ett samlingsnamn för flera sorters traditionella behandlingsformer som har sina rötter i Kina men också är mycket vanliga i andra östasiatiska länder som Japan, Korea och Vietnam. Idag finns dessa behandlingsformer att tillgå i de flesta andra länder. I den Kinesiska örtmedicinens syn på kroppenliksom inom annan kinesisk läkekonst lägger liten vikt vid anatomiska strukturer utan identifierar istället ett antal funktionella enheter som sägs reglera matsmältning, andning, åldrande o.s.v. Hälsa upplevs som ett harmoniskt samspel mellan dessa enheter och omvärlden. Sjukdom tolkas som en disharmoni i samspelet. Att ställa diagnos enligt denna skola innebär att identifiera mönster av disharmoni.Att återställa balans.

 

Copyright @ All Rights Reserved